Wasmachinebeleving

mariekeUncategorized

bestelbus

Vrachtwagens en bestelbusjes lezen, doe het niet! Ik doe het wel namelijk en ik raak erdoor van de leg.

Met een tekst op je bus wil je twee dingen, zou ik denken: vertellen wat je doet en dat je dat heel goed doet. Maar de meeste busteksten spreken in raadselen. Zoals: wat verkoopt dit bedrijf? En: is de tekstschrijver een gevaarlijke gek?

Alleen vandaag al kwam ik de volgende tegen: ‘Master Removers.’ Wat zijn dat, huurmoordenaars? Waarom rijden die in zo’n enorme, knalrode vrachtwagen?

Op een ander busje: ‘Versalert. Puur en persoonlijk’. Waar denkt u aan, bij ‘puur en persoonlijk’? Ik aan een spa. Of aan een heel enge coach. Of een begrafenisonderneming, het tegendeel van vers eigenlijk. In elk geval denk ik niet direct aan eten. Misschien moet er nog wat onder. ‘Puur en persoonlijk. Peren en meer’.

De mooiste stond in onze straat vanochtend. ‘EP:Beerepoot. Electronica & Beleving‘.

Wat IS dat?

De spelfout in elektronica daargelaten: wat betekent het? Het eerste dat in me opkomt is een citaat van Wim T. Schippers: “Er staat toch duidelijk op de ruit: brood en banket en Volkswagenonderdelen?”

Laten we even aannemen dat het iets met elkaar te maken heeft, elektronica en beleving. Wat elektronica is, dat weet ik. Bovendien wordt het verduidelijkt door de plaatjes op de bus: wasmachines, koelkasten, fornuizen. Maar blijkbaar levert de firma Beerepoot daarnaast nog iets anders. Een wasmachine afleveren en installeren is niet genoeg, nee, het moet een ‘beleving‘ zijn.

Zaten we daar op te wachten, een wasbeleving? Wat mij betreft liever niet. Hoe minder ik meemaak tijdens de was, hoe liever het me is. Gewoon in de trommel pleuren en als het er na verloop van tijd schoon uit komt, in ongeveer dezelfde kleur als het erin gegaan is, dan ben ik dik tevreden. In de tussentijd hoef ik niet zo nodig iets te beleven. Ik geef toe, toen onze wasmachine net nieuw was, heb ik weleens innig tevreden een half wasprogramma bekeken. Heel rustgevend, ronddraaiende was achter een raampje.

Zo rustgevend is mijn elektronicabeleving helaas zelden. Neem alleen al de telefoon. Heel lang heb ik vol kunnen houden dat het niet nodig was altijd bereikbaar te zijn. Dat ik best af en toe een paar dagen van de kaart kon verdwijnen. De wereld gaat aan vlijt ten onder, immers. Maar tegenwoordig gaat alle communicatie via een app (of via tekst op bestelbusjes). Wat betekent dat ik de deur niet meer uit kan zonder mobiel.

Mocht mijn studio in de fik staan, dan melden mijn buren dat via de app. Bij de Albert Heijn staat geen vriendelijke kassière meer, maar dien ik mijn boodschappen zelf te scannen. Met de app. Hoe laat gaat mijn trein en gaat er nog wel een? Raadpleeg de app! (Je kunt ook in de rij bij de klantenservice gaan staan, dan kijken zij voor je. Op de app.) Hoe zit het met mijn zorgkosten? Download de nieuwe app! Er is ook altijd wat met die apps, zijn ze niet vernieuwd, dan moeten ze wel geüpdate. Echt stapelmesjokke word ik ervan. Ik verheug me dan ook niet op de dag dat mijn elektronicabeleving zich uitstrekt tot mijn wasmachine.

Ik zie het al voor me:
Log in met uw pincode.
Scan het waslabel van uw kledingstuk voor het juiste programma.
Lees voor u verder gaat eerst de gebruiksvoorwaarden en de privacyverklaring.
Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen, met significante wastips? Ja/nee.
Wilt u gepersonaliseerde advertenties op al uw schone was? Ja/nee.
Geeft u toestemming voor het maken van een DNA-profiel? Wij gebruiken uw DNA-profiel om uw wasbeleving te verbeteren. Wij delen uw gegevens uitsluitend met dochterondernemingen, leveranciers en buitenlandse mogendheden. Ja/nee.
U kunt nu gaan wassen.
Uw beugel-bh zit niet in een waszakje, weet u zeker dat u wilt wassen?
Uw sessie is verlopen, u dient opnieuw in te loggen.

Met dank aan EP:Beerepoot, uw wasmachinebeleverancier.

 

 

 

Deel dit bericht